Ett besök/ A visitor

3 comments
fåglar, Göteborgs sträva charm

Det regnade och var dystert. Jag beslöt mig för att servera koltrasten mina överblivna frukostflinge-frukter. Inom två minuter hade jag en besökare. Inte den blyga koltrasten, utan en stor gråtrut med god aptit. När han avslutat sötsakerna fortsatte han med jordnötterna. Jag fick i alla fall några foton medan han åt sin lunch.

It was a rainy, gloomy day. I decided to feed the blackbird with some leftover dried fruit from my breakfast cereals. Two minutes after I put it on the windowsill I had a visitor. Not the timid blackbird, but a huge gull with big appetite. When he had finished the sweets, he continued with peanuts. While he had his lunch, I had the opportunity to take some photos.

trut2_web

Posted by

A Swede learning to live in Madeira.

3 thoughts on “Ett besök/ A visitor”

 1. Ha ha! Typiskt! Men han var fin!

  En gång, medan jag bodde kvar hemma (i ett hyreshus på bottenvåningen), så såg jag en skata som gick omkring och pickade i gräset. Kom ihåg att jag hade några gamla ostkanter i kylen, så jag slängde ut den … tänkte att skatan såg hungrig ut.

  Det tog inte många sekunder förrän jag hade, säkert hundratals, måsar där! De måste ha nå’t internt kommunikationssystem, för det fanns inte en mås i sikte när jag slängde ut osten! 🙂

  Like

  • Många kvällar brukade jag mata en trut från min Stockholmsbalkong. Den kom under flera säsonger för att få burkmusslor, fiskbullar eller bröd, och använde min balkonglåda som landningsplats i skymningen. Till slut var den ganska tam. Jag brukade tänka på den som en förtrollad prins… Det är något speciellt med de stora vita fåglarna.

   Like

I'd love to hear your opinion!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s