Stjärnor – stars

10 comments
Miscellaneous

En kväll lyssnade jag till Ruth Wilhelmine Meyer, den norska sångerskan. Hennes säregna vokalkonster låter urtida och kraftfulla, ändå är hon sofistikerad. När jag gick hemåt såg jag Orions bälte högt över mina kvarter. Ruths sånger och ljud hör mer ihop med himlen än med staden, hon är en stjärna.

One evening, I listened to  the Norwegian singer  Ruth Wilhelmine Meyer. Her peculiar vocal art sounds primeval and powerful, yet she is sophisticated. As I walked home, I saw Orion’s belt high above my neighborhood. The songs and sounds of Ruth are more connected to the sky than to the city, she is a star.

Ruth_web haga_nygata_web linnégatan_web

Posted by

A Swede learning to live in Madeira.

10 thoughts on “Stjärnor – stars”

 1. Anonymous says:

  Åh, vilken fin bildberättelse. Du har skaffat dig förmågan att fånga stadens ljus. Nu ser du ljuset i ett ansikte också. Spännande kontrast mellan det vita ljuset på väggen bakom och hennes längtan efter himmelsljuset. Vackert!

  Like

  • Thank you, Tobias. I would really like to show some portraits here. But most people don’t like to be on display publicly.

   Like

  • Se här, sidan 46. Visst får man i Sverige fotografera människor på allmän plats om inte uppsåtet är kränkande. Man får dock inte göra det närgånget, påträngande eller dolt.
   Om att lägga ut bilder på internet skriver datainspektionen bl a: “Lägger man ut ett foto som är taget med en digitalkamera eller mobiltelefon på en vanlig webbsida och man kan se vem bilden föreställer är det en personuppgift. Då gäller personuppgiftslagens bestämmelser. Det man behöver tänka på då är att bilden inte får kränka den person som finns på bilden. Till exempel kan det vara kränkande att visa bilder på en person som är naken, berusad eller blir retad av andra. Då är det inte tillåtet att lägga ut bilden på Internet.”

   Like

   • Wow … jaa, det är ju en del att tänka på. Skönt för mig att det inte är “min grej” att fotografera människor… har aldrig varit. Fåglar och djur …de bryr sig inte 😀

    Like

I'd love to hear your opinion!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s