A beautiful building

11 comments
Göteborg

A beautiful building: In some areas, Göteborg is gorgeous and fanciful even in early January. I admired this building since I came here, and I would love to stay there! It is located in Annedal, in the middle of town, and is pure joy to watch. When I googled the house, I realized that the architect, Franz Louis Enders (1855 – 1924) designed several of my favorites around town, including Stigbergsliden 3-5 (a former textile mill).

föreningsgatan3_web

Posted by

A Swede learning to live in Madeira.

11 thoughts on “A beautiful building”

 1. stigmagnus2012 says:

  Jag har också älskat det huset i alla år. Har tom varit inne i en stor lägenhet. Ofattbart vacker jugend. Förut ett musikkafe i bottenvåningen som började bli en mötesplats för olika sorters musik. Numera ett bokkafe som jag inte besökt ännu.

  Like

  • Det är lite som ett uppgraderat Muminhus, eller hur? Jag går gärna en omväg för att få passera det där huset. Topografin och spårvagnsskenorna adderar något dramatiskt som gör att det ändå inte blir för gulligt. Och sen har man ju det prosaiska Nilssons berg intill, ifall anden flyger iväg… då kommer man genast ned på jorden igen.

   Like

 2. Mycket vacker byggnad! Önskar jag sett mer av Göteborg! Har egentligen bara varit där två gånger, och de var korta.

  Like

  • På kortbesök blir det kanske mest de traditionella turistmålen. Men det finns en del som gör Göteborg speciellt. T ex höjdskillnaderna i stan – alla kullar och berg som de olika bostadsområdena är placerade på. Att det är grönt även på vintern. Att olika sorters byggnader står sida vid sida på häpnadsväckande sätt. Jag försöker belysa en del av det här på Vackrare. 🙂

   Like

    • Nej, jag har haft domänen ett år nu. Jag får nya web-idéer ofta och kollar upp domännamn, men jag har inte kunskap nog att gå vidare. Det är en av föresatserna för det nya året – att förverkliga något av allt jag skriver på mina lappar.

     Like

    • Ska bli kul att följa vad det blir 🙂
     Jag köpte en iPhone i juli förra året, och blev “besatt” av den … se’n dess har jag inte längre lappar och ingen adressbok heller. Hade en Filofax, som jag släpade på i väskan hela tiden … Inte längre!

     Like

 3. Pingback: Viktoriagatan « Jag gör världen vackrare

 4. Pingback: Silent twilight walk « Jag gör världen vackrare

I'd love to hear your opinion!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s