Skyfall / Downpour

5 comments
biking, Göteborgs sträva charm

Närheten till havet gör att det ofta regnar här. Det kan pågå hela dagar eller i skurar, mera sällan de stora störtregnen då himlen öppnar sig.

I går cyklade jag från min arbetsplats västerut, på väg till en kurs. Det var bar himmel då jag lämnade kontoret. Halvvägs kände jag lätt regn mot ansiktet och ökade takten. Regnet tilltog dramatiskt. På någon minut hade det övergått i skyfall. Under ett av Alléns täta träd stannade jag och tog skydd. Kanske gick det fem minuter innan det värsta passerat. Jag kunde titta på gymnasisterna i porten, och på några blöta, orädda som inte låtit sig hejdas.

Jag mindes en tid av nöjd självsäkerhet, då jag alltid hade regnställ med mig. Jag hade en mountainbike också. Det kändes som länge sedan.

Posted by

A Swede learning to live in Madeira.

5 thoughts on “Skyfall / Downpour”

  1. Det blir vackra speglingar av regn. Annars tycke jag ofta att det är svårt att fånga alla droppar med kameran. Det är roligt när man får med strecken som bildas, som när man tecknar regn. Det här ser riktigt blött ut!

    Like

    • Ja, det är riktigt svårt att få med själva regnränderna. Ofta är det ju så grått att det inte blir någon riktig kontrast i bilden. Man ser det blöta, men inte hur det faller/smattrar/störtar.

      Like

  2. Pingback: Arrival in rain « Jag gör världen vackrare

I'd love to hear your opinion!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s