Hundar i plural/ Dogs, in the plural form

9 comments
animals

Det blir vanligare och vanligare att ha hundar, i plural. Varje dag ser jag människor med minst två hundar i sällskap. Ofta en riktigt liten och en stor, typ knähund plus kamphund. Då funderar jag på om det är två hundägare som träffats på någon kvällspromenad och småningom flyttat ihop, med sina olika djur, eller om det är en spegling av hundägarens sammansatta karaktär?

It is becoming increasingly common to have dogs, in the plural. Every day I see humans accompanied by at least two dogs. Frequently a truly tiny one and a large; type chihuahua plus attack dog.
And then I wonder if that means that two dog owners met on a evening stroll and eventually moved in together, with their different animals, or whether it is a reflection of one solitary dog owner’s composite character?

Det blir en solo-hund också. Från frisersalongens skyltfönster på Bangatan. Men kanske har den en jättestor hundkompis hemma?

Posted by

A Swede learning to live in Madeira.

9 thoughts on “Hundar i plural/ Dogs, in the plural form”

 1. Stig-Magnus Thorsen says:

  Jag var ute med två hundar i dag. Dom kanske kan kallas barnbarn. Dvs de ägs av min dotter. Gick runt Ribban i Malmö. Fint väder men bara krångligt med hundarna. Försökte samtidigt njuta av en glass ur en bägare. Så skall jag plötsligt fram med svarta påsen. Jag tycker inte att hundar är kul.

  Like

 2. Det blir ju en rolig historia av det, men jag förstår vad du menar… Jag beundrar ditt tilltag att försöka äta glass samtidigt som du går ut med två hundar. Hade de ett enda koppel, eller?

  Like

 3. Min syster har många Staffar. Vi var på kalas igår och såg dem sprina runt i trädgården. Fulla av glädje och energi. Hundar kan konsten att vara väldigt glada. Det är härligt att se. Annars är jag bättre på kattspråk.

  Like

 4. Nu har jag två hundar själv, men inser lätt att ytterligare hundar skulle innebära bara trubbel. Två är perfekt – de är varandras sällskap.Samtidig glassätning anbefalles dock ej…

  Härliga bilder! Jag hoppas att det är hundar som har olika ägare, annars skulle jag inte vilja se hur det ser ut i det huset/den lägenheten.

  Det är med hundar som med barn. Skaffa inte fler än du kan ta väl hand om, hjälpa framåt och utveckla positivt. Roa och hålla igång hjärna och kropp. Alltför många människor tar på sig mer än de klarar av. En hund/katt/ja, vilket djur som helst, är värd mer än att vara en “leksak”.

  Amstaff menas det ovan – en ras i kamphundsstuket.

  Like

  • Dina hundar verkar leva underbara hundliv, med härliga vistelser i skog och mark, och en verkligt engagerad matte. Din blogg är som ett fönster mot trädgården.
   Och tack för upplysningen om Amstaff.

   Like

 5. Pingback: WordPress Weekly Photo Challenge: Reflections « Jag gör världen vackrare

 6. Pingback: WP Weekly Photo Challenge: Escape « Jag gör världen vackrare

I'd love to hear your opinion!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s