Fiskhamnen och trutarna/ The Gulls

8 comments
fåglar, Göteborg, Göteborgs sträva charm, Majorna

Eftermiddag i fiskhamnen. Sol, stark vind, tunga moln österut. Måsskrik, trutar och flygakrobatik. Parkeringarna med alla de blanka bilarna. Lukten av fisk.

Afternoon at the fishing port of Göteborg. Sunshine, strong wind, heavy clouds to the east. Gulls, cries and flight acrobatics. The parking lots with all the shiny cars. The smell of fish.

Posted by

A Swede learning to live in Madeira.

8 thoughts on “Fiskhamnen och trutarna/ The Gulls”

 1. Med skriken följer doften. Havet. Underbart. Nu har vi lämnat sommarhuset och är tillbaka i arbete. Då saknar jag dem – måsarna. Kanske en tur till Göteborg med klassen? Vi besöker Chalmers med treorna vartannat år ungefär. Många väljer just Göteborg sen för vidare studier…jag förstår dem.

  Like

  • Doften av hav slår ibland emot mig då jag har varit i Stockholm och stiger av tåget i Göteborg. Gbg Central ligger visserligen flera kilometer från västkusten, men om vindförhållandena är rätt så kan man faktiskt bli överväldigad, där på Drottningtorget vid spårvagnen. Jag minns att jag häpnade då jag flyttade hit för många år sedan – över att stan inte låg direkt vid kusten utan en bit in, vid älven.
   Att välja Göteborg för vidare studier är nog en fin övergång från småstad till något större. Här är atmosfären vänlig och avslappnad.

   Like

 2. MPars says:

  Måsar och trutar för bara med sig oväsen och har attackerat mig, deras varningsskrik är obehaglig och skrämmande. Allt detta har medfört att jag sitter instängd i mitt rum.

  Like

  • Det gäller mest att inte befinna sig där deras ägg och ungar är, tror jag. De är rädda om sina barn, fast de gärna äter andras.

   Like

I'd love to hear your opinion!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s