Gult i stan/ Yellow!

3 comments
Miscellaneous

Gult är en sällsynt färg i staden. Jag går igenom mina foton för att hitta gula inslag och får leta länge. Endast förskolebarn bär gula kläder utomhus. Och brevlådorna har ju nästan försvunnit ur gatubilden.

Gult signalerar fara. Framför allt den som drar lite åt grönt; giftgul. Mot grått utgör den en fantastisk kontrast. Gult är farligt och uppfordrande, vasst och fullt av energi. När man ser nåt gult i stadsbilden hoppar det liksom fram ur allt det grå.

Självklart finns det gula trafikmärken – de ska synas. Trafikmärkena sticker alltid ut ur miljön på stadsfotona. Jag förstår att de är skapade för att signalera, men om man inte är trafikant utan vill fånga bilder är trafikmärken ett bekymmer! Med sin okänsliga färgsättning dominerar de blicken och bilderna. Vissa vyer låter jag bli att fota för att jag inte gitter retuschera bort märkena efteråt i photoshop.

Posted by

A Swede learning to live in Madeira.

3 thoughts on “Gult i stan/ Yellow!”

  1. … och min favoritblomma som är gul … skulle gärna bifogat en som jag tog härom dan då den fick besök av ett bi … kanske lägger jag upp den på min egen blogg.
    Bertil

    Like

I'd love to hear your opinion!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s