(inga) kommentarer

2 comments
blogga, Miscellaneous

Att skriva/visa bilder på nätet är lite som att föra ett samtal på bussen eller i en foajé. Man säger något offentligt. Någon i närheten hör, fast lyssnar inte. Någon annan spetsar öronen, tänker sitt, men lägger sig inte i. Sparar kanske ändå, och drar en anekdot hemma vid middagsbordet om kvällen: “VET du vad jag hörde på bussen idag…?”

Publicerar man något riktigt uppseendeväckande kanske någon verkligen blandar sig i samtalet. Tyvärr blir det sällan uppseendeväckande, och sällan några kommentarer.

Att visa att man gillar eller ogillar foton av en stad kan tyckas oförpliktande. Men att kommentera på nätet är definitivt en spärr att ta sig över, ungefär som första gången man budar i en e-auktion eller gör en inbetalning via nätbanken. Mindre än en procent av besökarna här på vackrare.com kommenterar eller “gillar”. Kanske är man rädd för att det man skriver kommer att lyftas ur sitt sammanhang, att man ska ställas till svars någon gång i framtiden?

Posted by

A Swede learning to live in Madeira.

2 thoughts on “(inga) kommentarer”

  1. Det kan säkert vara ungefär så. Det gäller att ta steget. Tänka sig för lite kanske, men vara sig själv.

    Kommentarer uppskattas oerhört mycket – det är ungefär som feedback till eleverna. Det är det man växer och utvecklas av.

    Like

  2. Statistiken ger förstås en fingervisning om ifall någon gillar eller ej. Men det går inte att se om de som tittar kommer tillbaka för att se mer, så länge de inte ger sig tillkänna.

    Jag har inte lyckats hitta funktionen som gör att man kan “gilla” eller “ogilla” utan att logga in. Däremot kan man lämna kommentarer helt anonymt om man skulle ha lust.

    Like

I'd love to hear your opinion!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s