Vägen hem – Järntorget/Allén

6 comments
Göteborg

Varför har jag tagit så många bilder exakt här? Inte för att det är en stor trafikled alldeles bortom, eller för att man ser den aggressiva Stena Express-båten ligga vid sin terminal. Inte för att det är ett ganska rörigt övergångsställe där cyklar och gångtrafikanter får samsas. Inte för utsikten mot Arbetsförmedlingen och järnaffären heller. Men det är ett ställe där staden öppnar sig mot älven. Den sjunkande solen lyser upp grönskan, definierar och skapar relief.

Posted by

A Swede learning to live in Madeira.

6 thoughts on “Vägen hem – Järntorget/Allén”

 1. Stig-Magnus Thorsën says:

  Den sträckan av cykelvägen mellan stan och mitt hem är som en liten oas. Till vänster har man Järntorgets brus och till höger Teatern, Socialismen och Banken. Och i sonedgångens riktning når man hela Världen via hamnen.

  Like

 2. Jag förstår precis vad du menar, man har ju varit där ett antal gånger!! Jag måste säga – att dina bilder är så vackra. Jag vill nästan ha dem alla. Tänker mig en av mina väggar i vardagsrummet, fyllda med bilder som du har tagit. Har verkligen letat efter denna typ av konst! Bra jobbat. Kommer så småningom göra en del beställningar!!

  Like

 3. Jag skulle vilja kommentera inlägget om att inte kommentera – eller att. Men, jag kopplas bort hela tiden och sidan “kan inte hittas”. medvetet eller inte? Hursomhelst tänkvärt och med sanningen förmodligen överensstämmande.

  Like

  • Tyvärr råkade jag tappa bort inlägget då jag släckte ned fel sida, och hade ingen kladd. Synd, för det är verkligen något jag funderar över – och särskilt om du också ville kommentera…

   Like

I'd love to hear your opinion!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s