Solig, blåsig förmiddag

Leave a comment
Göteborg, Göteborgs sträva charm, spårbundet

Förmiddagen bjöd en promenad från operan, via skattekontoret längs Östra Hamngatan upp till Vasagatan. Sol, milt och knallblå himmel, men starka vindar! Ett par kvinnor stod i lä och vände ansiktet uppåt, som blommor. Måsar rasade över himlen. I Allén hade vattenpölarna vuxit till sjöar. Och i Majorna hörde jag grönfinkar, förmodligen bara på blixtvisit.

Kanske blir kvällen lika blå, kanske kommer jag att höra tvåtusen kajor kasta sig mellan kampanilen vid Sjöfartsmuséet och hustaken runt idrottsplatsen då jag går hem. De kan göra mig euforisk, men jag lyckas aldrig fånga dem på bild.

Posted by

A Swede learning to live in Madeira.

I'd love to hear your opinion!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s