Vi gömde bilderna i skokartonger och album, glömde dem i källarkontor och på råkalla vindar. Nu glömmer vi dem i uttjänta datorer med operativsystem vi inte längre kan eller vill hantera. På gamla hårddiskar lagras bilder som ingen mer ska se. Alla de där ögonblicken som tänjdes ut och skenbart fanns kvar genom att dokumenteras, ingen ska minnas dem mer.

Jag reser sällan långt, och inte oftare än att det alltid är minnesvärt, men jag vet inte var den här bilden togs. I Oslo? Kanske för sex år sedan, med min första digitala kamera. Så oväntat att hitta den; glömd i en mapp med något helt annat.

No one shall remember: We hid the pictures in shoeboxes and albums, forgot them in the basement and in the cold attics. Now we hide and forget them in old computers with operating systems we no longer can or want to handle. I found this picture – made with another camera, from a place I can’t remember – hidden in a folder on my oldest computer.