Gult är en sällsynt färg i staden. Jag går igenom mina foton för att hitta gula inslag och får leta länge. Endast förskolebarn bär gula kläder utomhus. Och brevlådorna har ju nästan försvunnit ur gatubilden.

Gult signalerar fara. Framför allt den som drar lite åt grönt; giftgul. Mot grått utgör den en fantastisk kontrast. Gult är farligt och uppfordrande, vasst och fullt av energi. När man ser nåt gult i stadsbilden hoppar det liksom fram ur allt det grå.

Självklart finns det gula trafikmärken – de ska synas. Trafikmärkena sticker alltid ut ur miljön på stadsfotona. Jag förstår att de är skapade för att signalera, men om man inte är trafikant utan vill fånga bilder är trafikmärken ett bekymmer! Med sin okänsliga färgsättning dominerar de blicken och bilderna. Vissa vyer låter jag bli att fota för att jag inte gitter retuschera bort märkena efteråt i photoshop.